domwina
 

HORECA 2017 Kuchnia i wina z Domu Wina

Doroczny salon degustacyjny dla branży gastronomicznej już 30 marca 2017! Dom Wina zaprasza klientów.

 

Rozpoczynamy zapisy na kolejny salon degustacyjny organizowany dla klientów branżowych Domu Wina. Tegoroczny temat przewodni to „Kuchnia i wina z Domu Wina”. Dynamiczny rozwój sektora HORECA w Polsce stawia przed restauratorami i dystrybutorami ogromne wyzwania. Nasza firma chcąc wesprzeć Państwa działania na rynku gastronomicznym organizuje w dn. 30.03.2017 w Dworze Sieraków k. Krakowa blok warsztatów, szkoleń i degustacji, które połączą ze sobą wiedzę na temat win i jedzenia oraz umożliwią zapoznanie się z najnowszą ofertą Domu Wina.


 

Podczas imprezy zostanie zaprezentowanych ponad 80 win oraz alkoholi mocnych. Warsztaty będą prowadzone przez winiarzy, sommelierów oraz ekspertów winiarskich z magazynu „Czas Wina”. Wszystkie wykłady odbywać się będą w języku polskim. Udział w imprezie po wcześniejszej rejestracji jest bezpłatny.

 

 

 

Program salonu degustacyjnego „Kuchnia i wina z Domu Wina"

 

 

10:00 - 12:00 szkolenia dla gości dojeżdżających indywidualnie
11:30 - 12:00 przyjazd autokarów i rejestracja (należy posiadać bilet)
12:30- 12:50 oficjalne rozpoczęcie i spotkanie z Grupą Dom Wina
13:30 - 15:00 lunch w formie bufetu
13:00-18:00 szkolenia (szczegółowy plan szkoleń- wkrótce)
16:00- 19:00 salon degustacyjny win
19:00 -20:30 - kolacja w formie bufetu
20:30- degustacja Wódki Dwór Sieraków
21:00 - wyjazd autokarów z Sierakowa

 

 

KONIEC ZAPISÓW ONLINE (mail na j.dulemba@domwina.pl)
Zapisy na transport

Koniec zapisów na warsztaty

 

 

Transport

 

W celu ułatwienia dotarcia do Dworu Sieraków organizujemy dla uczestników bezpłatny transport z Wrocławia, Krakowa, Katowic i Wieliczki. Uczestników z pozostałych części Polski prosimy o dotarcie do Dworu Sieraków własnym transportem. Szczegóły dojazdu.

Możliwa jest również podróż transportem publicznym (pociąg, autobus) do Krakowa lub Wieliczki skąd zorganizowany będzie zbiorowy transport. Aby mieć zapewnione miejsce w autokarze obowiązkowo należy je zarezerwować.

 

Zapisy na transport


Program odjazdu autobusów do Dworu Sieraków


Wieliczka 11:30 – parking przed stacją PKP Wieliczka Park
Kraków 11:30 – parking przed Decathlonem (CH Zakopianka), ul. Zakopiańska 62a (BRAK MIEJSC proszę korzystać z transportu do Wieliczki)
Katowice 10:30 – parking przy stacji BP/McDonald’s przy autostradzie A4 (al. Górnośląska 40a)
Wrocław 8:00 – parking przy Aquaparku przy ul. Petrusewicza (Koniec zapisów)
Dobczyce 11:15 - spod Hotelu Kasztelan 11:30 spod Hotelu Podzamcze


Warsztaty

 

10:30 - 11:30  Tworzenie karty win, czyli jak sprzedawać wino w restauracji -  Wojciech Giebuta

 

BLOK nr I


13:00 - 14:00 Alzackie wina i polska kuchnia (Domaine Riefle) - Paul Riefle (lista rezerwowa) SALA ŻÓŁTA
13:10 - 14:10 Pesquera czyli idealne wina do polskiej kuchni (Gruppo Pesquera) - Jose Saez - brak miejsc SALA ZŁOTA
13:20 - 14:20 Dobieranie win do potraw (Czas Wina) - Wojciech Giebuta RESTAURACJA
13:30 - 14:30 Wina różowe- pożegnanie stereotypu  (Czas Wina)- Justyna Korn - Suchocka ORANŻERIA
13:30 - 14:30
Kieliszek ma znaczenie warsztaty degustacji w różnych rodzajach szkła i kieliszków - Tomasz Miszczak CZERWONY BAR

 

 

BLOK nr II


15:00 - 16:00 Wina Południowych Włoch (Farnese Vini) - Giuseppe Alfano Burruano - brak miejsc SALA ZŁOTA
15:00 - 16:00 Co podać do sauterna? ORANŻERIA
15:30 - 16:30 Sery i wina( Czas Wina) - Wojciech Giebuta - brak miejsc RESTAURACJA
15:00 - 16:00 Smaki i wina Doliny Loary (Akermann) SALA ŻÓŁTA
15:30 - 16:30 Wódka & Food pairing - Paweł Gąsiorek CZERWONY BAR


BLOK nr III

 

17:00 - 18:00 Whisky. Discover two sides od Jura. - brak miejsc SALA ŻÓŁTA
17:00 - 18:00
Tworzenie karty win, czyli jak sprzedawać wino w restauracji -  Wojciech Giebuta (powtórka) SALA ZŁOTA



Dodatkowe informacje u regionalnych przedstawicieli handlowych lub bezpośrednio w biurze Domu Wina. Proszę pisać na mail: j.dulemba@domwina.pl

 

 


 


 


 

 

 


Powrót >>